Muskelblödning..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
I torsdags var jag och Viggo lediga och hade en heldag med varandra. På fm var vi hemma och lekte. Viggo backar bakåt, ramlar och sätter sig ner på sin lära-gå-vagn. Rumpan hamnar precis på kanten av vagnen, Viggo blir super ledsen och det tar en stund att trösta honom. Jag får inte heller titta på rumpan, men när jag väl får göra de känner jag en knöl/ bula. Men jag tycker det är svårt att avgöra om det är en ny blödning eller om det är en knöl kvar sen hans förra muskelblödning då det är på samma ställe. 

När det här hände va vi precis påväg att åka till Mora med Stina. Jag Emlade Viggo och ringde sen barnkoagulation, som sa att jag skulle ge honom en dos faktor 8 då och en morgonen efter. 

Vi åkte till Mora och när vi kom fram var det dags att ge Viggo sin medicin. Han fick sitta i Stinas knä i förarsätet på bilen, jag satt i passagerarsätet, stack honom och gav honom sin medicin. Det gick hur bra som helst. 1 stick sen va det klart! 

Dagen efter gick det inte lika bra, då fick jag sticka Viggo 5 gånger innan jag fick i honom medicinen. Men han är verkligen världens duktigaste kille, han sitter så snällt i mormor Maries knä och låter mig sticka om och om igen. ❤️ 

Godnatt min skatt...

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
I morgon är det dags för en profylax dos igen, i måndags misslyckades jag att sticka Viggo. Så han fick ingen dos då. Så håll tummarna för oss i morgon! 
Det har varit ganska mycket krångel för oss den senaste tiden, med att ge medicinen. Viggo sköter sig exemplariskt, men hans kärl vill inte riktigt medverka längre. Spricker lätt eller så kommer jag inte ens in i kärlet. Så jag har fått sticka i andra kärl tex på handen. Men sist sprack dom också så nu vet jag inte riktigt vart jag ska sticka i morgon. Om det inte går i morgon lär jag ringa barnkoalation och höra hur jag ska göra .. 

Det här med att sova tillsammans, är bland det mysigaste som finns💙
Godnatt!!Äntligen..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Idag lyckades jag äntligen sticka Viggo och ge honom en dos faktor 8. Har försökt enda sen i måndags utan att lyckas.. 
Fick sticka honom på handryggen idag och det gick super! Så skönt! 
Viggo har ett stort blåmärke på höftbenet och två på revbenen som fyller på sig, så det var en välbehövlig dos han fick idag. 

Vi gav medicinen på dagis, det finns ett rum där som vi kan sitta helt ostörda i. Viggo satt i Faster Fridas( som är Viggos resurs på dagis) knä och en personal tittade på för första gången. Viggo var som vanligt så himla duktig och satt helt still. ❤️