Äntligen är det fredag och familjedagarna..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Idag är en speciell dag för vi ska för första gången få träffa familjer som är i samma sits som vi, det äntligen dags för mig, viggo och Jimmy att åka till Södertälje och medverka i fbis familjedagar. Det är en helg för familjer med barn som lever med blödarsjuka att samlas och byta erfarenheter med varandra. Det är även en hel del föreläsningar och aktiviteter under helgen. 
Jag ser fram emot helgen med spänning, förväntan men är också lite nervös. 

Det blev en händelserik måndag och tisdag..

publicerat i Vardag;
Måndag. 
Vi spenderade dagen i stan. Jag och Viggo. Vi åt lunch, kikade och bara myste runt. Vid 18 tiden kom Viggos pappa och gjorde oss sällskap. Vi åt middag och gick sen till ett annars ställe och tog en kaffe,te och välling;) 
Trevligt trevligt! 

Jag och Viggo kom hem vid 23 tiden. Han somnade skönt i vagnen påväg hem. Jag hann sova i 20 minuter innan jag vaknade av att Viggo hade svårt att andas. Han hade djupa indragningar under revbenen och även vid halsen. Han kämpade verkligen. Ringde 1177 sköterskan lyssnade på Viggo via telefonen och bad oss åka in till Huddinge direkt. 
Så det gjorde vi, jag och Viggo tog bilen mitt i natten. När vi kom fram till barnakuten på Karolinska, Huddinge fick vi direkt komma in på ett rum och läkaren kom snabbt. Viggo fick inhalera ventoline 4 gånger, fick betapred (kortison tabl.) och dom såg även att han har dubbelsidig öroninflammation. Läkaren skrev ut penicillin och airomir (inhalation) som vi kan ge hemma. Han svarade bra på ventolinen och vi fick åka hem. 

Tisdag. 
När vi kom hem vid 04,30 började Viggo få tungt att andas igen. Vid 07 var det riktigt jobbigt igen så vi fick ta ännu en tur till barnakuten. Vi fick komma in direkt igen och den här gången fick han inhalera både ventoline och kortison ett fler tal gånger. När kl var 12 var Viggo betydligt bättre och somnade i min famn. Vi fick äntligen åka hem och fortsätta med medicineringen hemma i 10 dagar. 
Tillbaka i Stockholm..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Har fått påpekat av flera att jag har varit dålig på att uppdatera men nu så.. 

Igår tog jag och Viggo bilen och åkte till Vaxholm för att spendera natten hos Viggos farfar. Väldigt trevligt! 
Vi vaknade tidigt, packade i hop våra saker och åkte vidare mot Karolinska och barnkoagulation. Idag var det jag som skulle sticka Viggo. Det gick super bra, Viggo satt i knät på en sköterska från vuxenkoagulation medan jag stack och gav honom sin dos faktor 8. Valja sköterskan som vi brukar träffa satt och höll i Viggos arm. När vi var klara började Viggo klappa händerna och sa "min mamma". Jag är så otroligt stolt över min lilla kämpe, över oss båda, vårat lilla kämparteam. 

Nu ska vi spendera några nätter i Tumba. Det är så mysigt här, jag stor trivs. Viggo har dock haft en jobbig kväll, super snorig och allmänt less. Men nu sover han äntligen min lilla prins. Åh vad jag älskar honom❤