Livet rullar på..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Jag vet att jag inte är så aktiv här längre. Men det är bara för att livet rullar på, vi har äntligen fått en vardag. En vardag som alla andras, den enda skillnaden är att våran dag ibland startar med att Viggo får en dos faktor 8, inga konstigheter alls. Oftast går det hur bra som helst och ibland lite mindre bra, men dom bra gångerna är idag så många fler än dom mindre bra. 

Jag jobbar och Viggo går på dagis, han älskar dagis. När jag är på jobbet så tänker jag på Viggo, min Viggo, inte hans sjukdom. För jag vet att om nånting skulle hända eller om Viggos resurs undrar över något så ringer dom och frågar/ berättar vad som hänt. Det känns så skönt! 

Jag är så glad att jag idag kan säga att Viggos sjukdom inte längre styr vårt liv, för de gjorde den i våras. Idag lever vi vårt liv men med Viggos Hemofili, livet kretsar inte runt hans sjukdom mer än vad det behöver.  Vi gör allt som alla andra familjer gör, men vi tänker efter och planerar (ibland) lite mer än andra. Medicinen är alltid i närheten eller med oss om vi är iväg, hjälmen är ALLTID med och på Viggos huvud om vi inte plaskar runt i vattnet Eller sover såklart! ;) 

Min Viggo är en glad, sprallig och en helt fantastisk liten minimänniska som springer runt och sladdar som bilarna, hoppar i soffan som apan på tv och dyker i badkaret som bara han kan göra. Han gör allt som en liten kille ska göra, men med en hjälm på huvudet. 


***************************************************

Skriv gärna en kommentar om ni undrar över något eller nått ni vill veta mer av! 
JAAAAA!

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Idag stack jag Viggo i armvecket i det kärl som vi har tränat upp och använt oss av, men som inte har funkat nu på två veckor. Och det gick så bra, det kändes så mjukt och fint. Tänk att man kan bli så glad för en sån sak:) 

Viggo hälsade på mig på jobbet..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Idag ringde dom till mig på jobbet från dagis och berättade att Viggo hade börjat blöda näsblod medans han satt och pysslade. Han hade inte heller slagit sig tidigare utan de hade kommit spontant. Viggos resurs/ faster hade så duktigt gett honom tranexamsyra och ringde sen till mig. Vi kom fram till att hon skulle Emla Viggo och sen ta bilen till akuten i Mora där jag jobbar så jag skulle kunna ge honom en dos Faktor 8. Efter ca. 30 min kommer det en superglad liten kille till mig och han hade slutat blöda, men det syntes tydligt att han hade gjort de innan. 

När dom kom fick dom leka lite medan jag ringde koagulationsjuren för att berätta vad som hade hänt och hur jag tänkte. Jouren skrattade glatt när hon hörde min plan och tyckte vi tänkte helt rätt och att vi var duktiga som löste de så bra! Kul att höra:) 

Sen va det dags att ge Viggo sin dos. Han satt snällt i faster Fridas knä medan jag stack honom och det gick bra! En kollega var nyfiken och var med och kikade! 
Efter när vi var färdiga fick Viggo en leksak, pussades och vinkade glatt hejdå! För han skulle tillbaka till dagis och leka.. Underbara unge! 

En till dos ska ges i morgon och tranexamsyra i 5 dagar! Sen så..