Vågar knappt säga det högt...

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Men det fortsätter att gå bra! 
Idag var det dags för Viggo att få en faktor 8 dos igen. När jag skulle till att Emla Viggo, så berättade jag och visade honom Emla- plåstren. Direkt när han fick syn på plåstren räckte han fram armen och pekade på armvecket där jag brukar sticka honom. En varm ström for genom hela kroppen, han är så otroligt duktig min lilla kille! Vi hjälptes sen åt att sätta på plåstren.

Idag fick Viggo sitta i mormor Maries knä medan jag gav honom medicinen. Dom satt och kollade på tv och Viggo var så duktig. Idag stretade han inte emot ett dugg. Jag stack honom och kom direkt in i kärlet, fint backflöde och det gick bra att spruta in medicinen. Just nu går det så bra, nästan för bra för att jag ska hänga med själv. Men det är underbart skönt och jag njuter varje gång det går bra!! 
Jag kan även börja känna att allt vi har gått igenom börjar komma över mig lite. Jag har svårt att sova, vaknar på nätterna och tänker mycket. Det börjar bli ganska jobbigt faktiskt...

Japp min son har hjälm..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Idag som så många andra dagar har ett fler tal människor påpekat att Viggo har hjälm. Det är oftast inga dumma kommentarer men dom kommenterar inte till mig men så att jag ska höra.  -" ja men det kan vara bra att ha hjälm ibland" -"men se han har hjälm" - " men så bra då kan han slå sig hur mycket som helst". Oftast när vi får kommentarer brukar jag säga att -" ja han måste ha sin hjälm för han har blödarsjuka." Då blir dom flesta oftast knäpptysta eller så frågar dom om sjukdomen, vilket jag tycker är bäst, att dom frågar. Idag när vi var och hämtade mormor Marie på lasarettet där hon jobbar, kom en läkare fram och busade lite med Viggo. När hon gick därifrån kom en sån där kommentar.. Och för en kort sekund förstod jag inte riktigt va hon menade. Hjälm? Och då slog det mig, hjälmen har blivit en sån vardaglig del av Viggo att jag inte ens tänker på den längre. I höstas när Viggo började ha hjälmen var den det absolut värsta jag visste, och nu tänker jag inte ens på den. Vem kunde tro det här för ett halvår sen? 
Så..Fråga mig gärna om ni undrar något, vad som helst,  men prata inte bakom ryggen på oss. Jag delar mer än gärna med mig av vår vardag, på så sätt kanske vi kan sprida lite kunskap, vem vet?! 

Tisdag = profylax dag

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
I dag var det dags för ännu en dos faktor 8. Viggo hjälpte till att ta bort Emla-plåstren men sen sprang han iväg och gömde sig. Stretade emot lite idag, ville inte alls sitta still. Men efter en stund satt han still och tittade på stadens hjältar. Idag fick han sitta i faster Fridas knä, då mormor jobbar. Det gick bra att sticka och att ge medicinen så skönt!!:)