Ännu en natt spenderad på avd 34..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
I går vid 19,30 halkade Viggo på en leksak i vardagsrummet och ramlade handlöst bakåt och slog huvudet och ryggen i golvet. Han blev jätte ledsen men efter en hel del kramar blev det bättre. Jag ringde koagulationsjouren för att höra om jag kunde ge en dos faktor 8 hemma. Men då fick jag till svar "Josefine, din son har blödarsjuka och slagit i huvudet. Åk in till Falun nu! " och självklart så åkte vi in!! Vi tog med oss mormor Marie som sällskap.
 Jouren ringde även upp 10 minuter efter vi la på och sa att han kollat igenom Viggos journal och värden, och att han tyckte Viggo behövde en dubbel dos faktor 8 dvs 1000 enheter istället för 500 enheter. 

När vi kom fram till Falun och avdelning 34 fick vi ett enkelrum som dom hade ställt i ordning åt oss. 

Läkaren kom snabbt och kollade noga igenom Viggos rygg och huvud, och hur han rörde sig. Läkaren bestämde att personalen skulle komma och väcka Viggo och lysa honom i ögonen 1 gång i timmen under natten för att kolla så han mådde bra.

När läkaren var klar med undersökningen var det dags att sätta en Pvk. Jag satt den och det gick bra, han fick sin dubbla dos faktor 8 och sen myste vi lite innan vi somnade. 

Mormor Marie fick också också sova kvar, i och med att vi fick ett enkelrum. 

Under natten gjorde dom alla kontrollerna och Viggo mådde bra. Han var lika sprallig och busig när han vaknade som han brukar:) vi gick ut och åt frukost och fortsatte leka med leksakerna ute i det allmänna utrymmet.  Efter en stund klättrat Viggo upp och sätter sig på en bänk ramlar handlöst ner därifrån och landar på sin vänstra sida. Största smällen får armen ta. Han blir såklart ledsen igen❤ 

Vi fick vänta ett tag innan ronden kom. Då passade vi på att sova lite till..

När ronden väl kom hade läkarna pratat med koagulations jouren som ville att Viggo skulle få 500 enheter faktor 8 innan vi fick åka hem. Jouren ville också att jag skulle ringa på kvällen och tala om hur det gått under dagen, med tanke på att han ramlat idag igen. Men det har gått bra, han visar mig den vänstra armen ibland och säger ajaj men han använder den som vanligt och det syns ingenting. Så nu är vi hemma och Lilleman sover redan. ❤Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Frida:

Men stackars Viggo! Vilken otur han har!

Svar: 💕
Josefine

Kommentera inlägget här :