Mycket har hänt sen sist..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Sen sist jag skrev har vi hunnit vara ner till Stockholm och barnkoagulation en gång till, för att ta om liter prover och så. Mer info kommer när jag själv vet mer:) När vi ändå skulle ner passade jag, Viggo och mormor Marie på och bo på hotell, så mysigt! På morgonen kom pappa Jimmy och åt hotellfrukost med oss och var med oss hela dagen. 

Dagen efter vi kom hem från Stockholm upptäckte jag en muskelblödning i rupmuskeln på Viggo, så vi fick ge en dos faktor 8 i 5 dagar, för att få bukt på den:) men det gick bra, Viggo är som vanligt super duktigt. Det märktes att han hade ont dom 2 första dagarna, sen va de full fart igen.

I tisdags var vi hemma hos mormor Marie. Då ramlar Viggo och slår näsan så han börjar blöda näsblod, och väldigt mycket dessutom. De var första gången jag såg så mycket färskt blod från Viggo. Jag pratade med koagulationsjuren och fick ge en dubbel dos faktor 8, samt tranexamsyra  i några dagar. Jag doppade även en papperstuss i tranexamsyra och stoppade upp i näsborren. Blödningen stannade av efter ett tag, så skönt! Under natten blödde han lite grann, men inte alls som tidigare under kvällen.. 

Och juste.. Vi har börjar ge profylaxdos 4 gånger i veckan nu istället för 3 gånger. 

Kommentera inlägget här :