Viggo hälsade på mig på jobbet..

publicerat i Hemofili A - Svår, Vardag;
Idag ringde dom till mig på jobbet från dagis och berättade att Viggo hade börjat blöda näsblod medans han satt och pysslade. Han hade inte heller slagit sig tidigare utan de hade kommit spontant. Viggos resurs/ faster hade så duktigt gett honom tranexamsyra och ringde sen till mig. Vi kom fram till att hon skulle Emla Viggo och sen ta bilen till akuten i Mora där jag jobbar så jag skulle kunna ge honom en dos Faktor 8. Efter ca. 30 min kommer det en superglad liten kille till mig och han hade slutat blöda, men det syntes tydligt att han hade gjort de innan. 

När dom kom fick dom leka lite medan jag ringde koagulationsjuren för att berätta vad som hade hänt och hur jag tänkte. Jouren skrattade glatt när hon hörde min plan och tyckte vi tänkte helt rätt och att vi var duktiga som löste de så bra! Kul att höra:) 

Sen va det dags att ge Viggo sin dos. Han satt snällt i faster Fridas knä medan jag stack honom och det gick bra! En kollega var nyfiken och var med och kikade! 
Efter när vi var färdiga fick Viggo en leksak, pussades och vinkade glatt hejdå! För han skulle tillbaka till dagis och leka.. Underbara unge! 

En till dos ska ges i morgon och tranexamsyra i 5 dagar! Sen så..

Kommentera inlägget här :